zaterdag 30 april 2016

De Metabaronnen Zesde Boek: Dona Viceñta De Grootmoeder - Jodorowsky & Gimenez

Het zesde deel van de serie waarin de geschiedenis van de Metabaronnen uit de doeken wordt gedaan door twee robotten die de tijd doden door elkaar dit verhaal te vertellen. Het verschil in dit deel is dat de huidige Metabaron plotsklaps terugkeert en hen vertelt te zijn gekomen om hen te vernietigen. Een aardige doorbreking van het lange wachten.

In de geschiedenis wordt verhaald van Melmoth en Doña Vicenta. Ook zij verliest een lichaamsonderdeel en wel haar ogen. Melmoth verliest opnieuw zijn hoofd en wordt weer staalkop.

De fantasie blijft hoogtij vieren bij Jodorowsky want dit keer komen er metamorfen waarvan het oorlogstuig zich makkelijk van megabetonblokken in megaruimteschepen weten te veranderen. Bij elk plaatje kijk ik weer mijn ogen uit.

Wat ik minder goed kan volgen zijn de gevechten die plaatsvinden in dit deel. Bladzijdenlang het ene ruimtegevecht na het andere. Zonde van de tijd die de tekenaar in al deze beelden heeft gestoken want ik kan er niet lang naar kijken.

 
Wel roept het einde weer op tot het door willen lezen in het volgende deel. Het blijft een sterke serie.


Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...